Annons
Annons
© Terranet
Teknik |

Terranet utvalt av MobilityXlab för samarbete inom fordonsindustrin

Efter en omfattande urvalsprocess med över 100 sökande från 14 länder, har Terranet blivit utvalt att delta i MobilityXlabs samarbetsprogram med flera stora namn – startskottet för programmet är i augusti i år.

Terranet utvecklar tekniska lösningar för avancerade förarstödssystem (ADAS) och självkörande fordon. Bolagets antikollisionssystem BlincVision scannar vägen och detekterar objekt, och enligt Terranet själva sker detta flera gånger snabbare och med högre precision än andra ADAS-lösningar idag. Huvudkontoret är beläget i Lund, samt kontor i Göteborg och Stuttgart.

MobilityXlabs samarbetsprogram  ger Terranet en möjlighet att genomföra ett Proof of Concept tillsammans med en eller flera av plattformens partners, såsom Ericsson, Magna Electronics, Volvo Group, Polestar, Zenseact och Zeekr Technology Europe.

MobilityXlab, har verkat sedan 2017 i Göteborg och finns på Lindholmen Science Park. Syftet är att skapa kontakt mellan storbolag och startups. Startups behöver kunder och teknologivalidering, medan etablerade bolag med globala marknader ser värdet av ökad innovation. 

Programmet kommer att pågå i minst sex månader och fokuserar på systemvalidering. Först genomförs Proof of Concept för att bekräfta genomförbarheten, följt av tester i verklig miljö tillsammans med partnern. Målet är också att skapa möjligheter för kommersiella partnerskap.

– Vi är stolta över att ha blivit utvalda till detta program, vilket bekräftar marknadens efterfrågan på ett system som BlincVision. Det ger oss en unik möjlighet att demonstrera systemets potential i en fordonsmiljö. Detta är också ett viktigt steg mot att säkra ett kommersiellt avtal under 2024, säger Magnus Andersson, vd på Terranet i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2