Annons
Annons
© Cabcongroup
Komponenter |

Fransk distributör förvärvar skandinavisk specialist

Milexia Group har tecknat ett avtal om att förvärva det skandinaviska företaget Cabcongroup, en leverantör av kablage, passiva- och elektromekaniska komponenter.

Cabcongroup, med rätter i Danmark, har varit verksamma sedan 2003 och har under den tiden vuxit till att stödja kunder inom många branscher. Idag utgår Cabcongroups verksamhet från fyra olika länder, i Danmark, Norge, Sverige och Hong Kong – men snart kommer bolaget att utöka närvaron i Europa med nya kontor i Finland och Polen.

– Under de senaste 20 åren har vi etablerat Cabcongroup som en betydande "value-added-distributör" med huvudfokus på slutkunder i Danmark, Sverige och Norge. Vi är nu redo att lyfta Cabcongroup till nästa nivå, och vi ser en utmärkt synergi i att gå med i Milexia, säger Brian Dehlsen, vd för Cabcon Group, i ett pressmeddelande.

I och med förvärvet utökar Milexia sin närvaro och serviceutbud både i Europa och Asien.

– Målet med Milexias strategi, som inleddes för flera år sedan, är att positionera oss som en ledare för value-added-distribution av elektroniska komponenter och system i Europa. Genom att gå samman med Cabcongroup utökar vi Milexias europeiska närvaro och kan bredare svara på förväntningarna från våra kunder och leverantörer i hela Norden, säger Xavier Gaillard, vd för Milexia Group.

Finansiella detaljer om förvärvet har inte offentliggjorts.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1