Annons
Annons
© GomSpace
Elektronikproduktion |

Danskt exportlån banar väg för rekordaffär för GomSpace

Den danska export- och investeringsfonden EIFO har godkänt ett exportlån till ett indonesiskt projekt, som bland annat innefattar ett kontrakt värt 650 miljoner kronor för rymdteknikbolaget GomSpace.

Detta kommer att bli den största affären hittills för GomSpace, enligt ett pressmeddelande från företaget. Projektet innebär leverans av 20 satelliter till Indonesiens ministerium för marina affärer och fiske.

Carsten Drachmann, vd för GomSpace, säger i en kommentar: 

”Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till teamet på EIFO för deras samarbete och vägledning i att hjälpa oss nå detta betydande beslut. Detta markerar en stor milstolpe för GomSpace, inte bara för att kontraktet med Indonesien representerar det största kontraktet i företagets historia, utan också för att GomSpace och EPGS Partners nu har erkänts av EIFO som kvalificerade för betydande exportgarantier. 

Carsten Drachmann fortsätter:

"Detta erkännande banar väg för framtida exportgarantier i andra regioner globalt. När den slutliga lånedokumentationen är på plats och projektet är igång ser vi fram emot att arbeta nära EIFO-teamet för att utforska ytterligare möjligheter”.

GomSpace kan nu gå vidare med planerna på att skjuta upp den första av satelliterna tidigt det tredje kvartalet 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1