Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer erhåller betalning för fabrik i Italien

Svenska solenergiföretaget Midsummer har erhållit en bidragsutbetalning på 91 miljoner kronor från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia.

Detta för att färdigställa sin fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller i Bari, Italien. Det skriver Midsummer i ett pressmeddelande. Där framgår också att detta är den andra utbetalningen enligt ett avtal mellan parterna.

Totalt kommer Midsummer att få ungefär 235 miljoner kronor i form av bidrag för att starta tillverkningen.

Midsummer uppger att all tillverkningsutrustning nu finns på plats och är installerad, och att fabriken är redo att skala upp produktionen i takt med ökande försäljning. 

“Det är förstås glädjande att erhålla dessa medel och kunna konstatera att samarbetet med Invitalia fungerar som det ska. Barifabriken gör oss ledande inom tunnfilmssolceller i Europa med kapacitet att leverera solceller till främst de många svaga industriella tak runt om i Europa som inte klarar vikten av kiselpaneler. Det är det segment vi identifierat som mest intressant för Midsummer, och en gigantisk marknad uppskattad till 25 GW (20-30 miljarder euro) årligen”, uppger Eric Jaremalm, vd för Midsummer.

Midsummer planerar också en ny fabrik i Flen som ska kunna starta produktion år 2026.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2