Annons
Annons
© Prevas
Elektronikproduktion |

Enmac är nu i Prevas händer

Prevas har nu slutfört förvärvet av Enmac och stärker därmed sin närvaro i Norden. Genom förvärvet etablerar Prevas en nordisk koncern med 1 100 medarbetare och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Det var under sena april i år som Prevas meddelande att man tecknat ett avtal om att förvärva cirka 92 procent av aktierna i det finska bolaget NMAC Group Oy, moderbolag i Enmac-koncernen. 

Enmac omsatte 23 miljoner euro under fjolåret med en EBITDA-marginal om 14 procent. Bolaget har idag cirka 200 medarbetare och verksamhet på åtta orter i Finland. Efter att ha fått myndighetsgodkännande är förvärvet nu slutfört.

– Tillsammans erbjuder Enmac och Prevas premiumtjänster i hela Norden. Jag ser verkligen fram emot att nu välkomna Enmac och alla medarbetare in i Prevasfamiljen, säger Magnus Welén, CEO på Prevas AB i ett pressmeddelande.

Enmac är specialiserade på avancerad process- och produktionsutveckling. Känt för sin tekniska kompetens erbjuder Enmac skräddarsydda lösningar inom en mängd olika branscher. 

– Samgåendet med Prevas är optimalt för Enmac och öppnar möjligheter till tillväxt och en större närvaro i Norden, säger Juha Ritala, vd för Enmac.

Enmac har sedan tidigare stor erfarenhet av att identifiera och genomföra framgångsrika förvärv och Prevas ambition är att den nya finska plattformen även i fortsättningen ska driva såväl organisk som förvärvad tillväxt på den finska marknaden.

– Våra finska kollegor tillför expertkunskap inom avancerad process- och produktionsutveckling samt har en imponerande kundlista. Enmacs företagskultur är mycket lik Prevas och speglar en öppen atmosfär med lagspelare som arbetar i en decentraliserad, affärsdriven och högteknologisk organisation, säger Magnus Welén. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2