Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Smoltek beviljas nytt patent

Smoltek har erhållit ett nytt patent – ​​det första i en ny patentfamilj kallad Multilayer Cap. Patentet avser en MIM-kondensatorenhet som kan fördubbla eller tredubbla kapacitansdensiteten hos företagets CNF-MIM-kondensatorer.

Detta nyligen beviljade patent är det första i en ny patentfamilj kallad Multilayer Cap och beskriver en uppfinning för en energilagringsenhet, till exempel en kondensator, byggd i en metall-isolator-metall (MIM)-konfiguration.

– Kapacitansdensitet är en av de viktigaste KPI:erna för vår CNF-MIM-kondensatorteknologi. I detta nya patent introducerar vi en teknik som fördubblar eller tredubblar kapacitansdensiteten genom en innovativ flerskiktsstruktur, säger Farzan Ghavanini, CTO på Smotek i ett pressmeddelande.

Uppfinningen avser elektrostatiska och/eller elektrokemiska energilagringsenheter, inklusive kondensatorer och batterier i metall-isolator-metall (MIM)-konfigurationer. Den introducerar även en metod för att skapa en kolnanofiberbaserad, flerskikts MIM-struktur, där elektroder och dielektrikum är sekventiellt skiktade. Tillvägagångssättet att stapla isolatorer och ledare i olika skikt är utvecklat för att öka kapacitansdensiteten och anses därför vara viktigt för Smoltek verksamhet och teknologi.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1