Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson utser ny chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika

Det svenska telekombolaget har utsett Patrick Johansson till ny chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika (MMEA) och till Senior Vice President.

Patrick Johansson som för närvarande är chef för Business Control & Operations på Ericssons affärsområde Cloud Software and Services, kommer att ersätta Fadi Pharaon som i maj 2024 beslutade sig för att lämna Ericsson. Patrick Johansson tillträder sin nya roll den första augusti och kommer att vara baserad i Riyadh, Saudi Arabien.

Patrick Johansson kom till Ericsson redan 1997 och har sedan dess arbetat inom flera affärs- och marknadsområden i Sverige, Korea, Indien, Österrike, Kina och Vietnam. Han har tidigare haft roller som Global Head of Sales & Commercial Management i affärsomåde Networks, som chef för kundenheten Korea såväl som ett flertal chefsroller inom Finance och Business.

– Patrick har omfattande förståelse för vår teknik och affärsstrategi vilket är två avgörande och bidragande faktorer för att fortsätta säkra vår ledande branschposition. Jag är mycket nöjd med att han tar på sig den här rollen och jag ser fram emot att han blir medlem av koncernledningen, säger Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2