Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers Semiconductors får ett 5G-avtal med Blu Wireless

Enligt utvecklingskontraktet kommer Sivers att designa och utveckla avancerade 5G-antennmoduler med lång räckvidd inom det olicensierade 57-71 GHz-bandet, och tillhandahåller höghastighetslänkar för bredbandskommunikation för track-to-train-applikationer.

Alla som har försökt att arbeta online under en längre tågresa har vid något tillfälle önskat en stabilare uppkoppling. Järnvägsoperatörer har länge strävat efter att förbättra sin Wi-Fi-kvalitet men har ställts inför stora tekniska och kostnadsmässiga utmaningar för att leverera tillförlitligt bredband till sina kunder. 

Nu siktar Sivers och dess partners på att leverera längre länkar som stöder tillförlitliga multigigabit-kommunikationslösningar som möter kraven från moderna höghastighetstågssystem och säkerställer oavbruten internetåtkomst även vid hastigheter över 300 km/h.

– Kontraktet mellan Blu Wireless och affärsenheten Sivers UK är ett bevis på vårt mångåriga partnerskap. Genom att kombinera Sivers Semiconductors banbrytande RF-teknik med Blu Wireless avancerade basbandsbehandling, revolutionerar vi höghastighetsanslutning för transportsektorn och omdefinierar hur passagerare och operatörer upplever anslutning på resande fot, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande. 

Anders Storm fortsätter att förklara att nya lösningen levererar gigabitgenomströmning av data, ökad säkerhet och kostnadseffektiv utbyggnad och rullas redan ut med Sivers nuvarande lösning på South Western Railway (SWR), såväl som i USA (till exempel pendeltågslinjen CALTRAIN som går från San Francisco till San Jose).

Blu Wireless fick finansiering från Innovate UK för att leda ett projekt som syftar till att bana väg för framsteg inom telekommunikationsteknik för järnväg. Dessutom har företaget nyligen säkrat en investering på ett hemligt belopp från Maven Capital Partners för att både främja och driva hållbar ekonomisk tillväxt samt stödja innovation.

Kontraktets intäkter kommer att redovisas helt under 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1