Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

MilDef expanderar med ny fabrik i Stockholmsregionen

För att möta växande efterfrågan av integrationstjänster på den svenska marknaden expanderar MilDef sin lokalkapacitet i Stockholmsregionen.

Tillverkaren siktar på att börja bygga sin nya verksamhetsanpassade fastighet under hösten 2024, med inflyttning ett år senare. Den nya anläggningen på drygt 6 000 kvadratmeter kontors-och produktionsyta fyrdubblar MilDefs kapacitet inom integrationstjänster och öppnar därmed upp för större uppdrag.

MilDef skriver i ett pressmeddelande att bolagets tillväxt inom integrationstjänster har lett till att verksamheten vuxit ur sin befintliga produktionsyta norr om Stockholm. De befintliga lokalerna begränsar nu fortsatt expansion, vilket är varför MilDef nu siktar på att bygga en ny kontors- och produktionsanläggning i Rosersberg. 

– Efter lanseringen av vår moderna kontors- och produktionsanläggning i Helsingborg och fjolårets öppning av en monteringsanläggning i Cardiff, har nu turen kommit till vår växande integrationsverksamhet i Stockholmsregionen. Här skapas verksamhetslokaler som är väl anpassade för en effektivare produktion samtidigt som de erbjuder en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. Helt enkelt en språngbräda för fortsatt acceleration på vår tillväxtresa och utan tvekan en ny milstolpe för MilDef, säger Daniel Ljunggren, vd och Koncernchef MilDef i pressmeddelandet.

Med satsningen på en ny kontors- och produktionsfastighet skapar MilDef ett nav för den del av verksamheten som jobbar gentemot den svenska marknaden. Den nya fastigheten är också ett led i att konsolidera bolagets hyreslokaler i Stockholmsregionen.

– Det känns fantastiskt att flytta till verksamhetsanpassade lokaler och samla all produktionspersonal under ett tak. Med en fyrdubblad produktionsyta har vi möjlighet att ta större och mer avancerade uppdrag i Sverige, i en lokal anpassad för befintlig och framtida verksamhet, säger Carl Runemar, Chef affärsområde Sverige/Finland.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2