Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson tvingas till ny miljardnedskrivning i Vonage

Telekombolaget Ericsson gör ytterligare en nedskrivning för molntjänstföretaget Vonage, den här gången handlar det om 11,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Ericsson

Det var under sena 2021 som Ericsson meddelade om planerna att förvärva amerikanska Vonage för 6,2 miljarder dollar för att bygga en global nätverks- och kommunikationsplattform för öppen innovation. Ungefär ett år senare gjorde man en nedskrivning om 32 miljarder kronor kopplat till förvärvet av Vonage. Nu kommer nästa nedskrivning om 11,4 miljarder kopplat till förvärvet.

Enligt ett pressmeddelande kommer nedskrivningen att slå igenom på resultatet efter skatt för det andra kvartalet i år med lika mycket. Anledningen till nedskrivningen är enligt bolaget en lägre förväntad tillväxt i Vonages nuvarande produktportfölj. 

– Givet de försämrade marknadsförhållandena och beslut vi har fattat att ändra investeringsfokus till strategiskt prioriterade områden, har vi omprövat vissa tillväxtprognoser vilket resulterar i en icke-kassaflödespåverkande nedskrivning om 11,4 miljarder kronor, säger Niklas Heuveldop, chef för affärsområdet Global Communications Platform och vd för Vonage, i pressmeddelandet. 

Niklas Heuveldop säger dock att Ericsson kommer att fortsätta att utveckla sin strategi för att skapa en Global Network Platform för nätverks-API:er vilket var en drivande strategisk kraft bakom förvärvet av Vonage. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1