Annons
Annons
© SIO Grafen
Teknik |

SIO Grafen beviljas en fjärde etapp

SIO Grafen har beviljats finansiering för ytterligare en etapp. Därmed går SIO Grafen in i slutfasen som strategiskt innovationsprogram.

– Under fjärde etappen fokuserar vi helt och hållet på utvecklingen av deep tech i nära samarbete med svensk industri och akademi. Vi arbetar aktivt för att ge fler svenska företag möjlighet att upptäcka potentialen med 2D-material i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Elisabeth Sagström-Bäck, programchef i ett pressmeddelande.

SIO Grafen har nu varit aktivt i 10 år och sedan starten har målet varit att lyfta den tekniska mognaden för grafen och 2D-material. Med stöd från Energimyndigheten, Formas och Vinnova har fler än 240 organisationer förverkligat innovationer i fler än 200 projekt inom allt från medicin till batterier, sensorer, säkerhet och bevarande av konst.

– Vi har kommit långt, kanske längre än vi räknat med. När vi nu går in i etapp fyra har vi fortfarande den viktigaste uppgiften framför oss, nämligen hur arvet från SIO Grafen ska förvaltas i framtiden, avslutar Elisabeth Sagström-Bäck.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1