Annons
Annons
© SK Hynix
Komponenter |

SK hynix satsar 75 miljarder dollar på AI

Sydkoreanska SK hynix planerar att investera 103 biljoner koreanska won (cirka 74,6 miljarder dollar eller 783,5 miljarder kronor) fram till 2028 för att stärka sin halvledarverksamhet, med stort fokus på artificiell intelligens, enligt moderbolaget SK Group.

Reuters rapporterar att koncernen siktar på att säkra 80 biljoner koreanska won fram till 2026 för att finansiera investeringar i AI och halvledare samt för att återföra värde till aktieägarna, samtidigt som de siktar på att effektivisera sitt omfattande nätverk av 175 dotterbolag.

Planer presenterades efter ett tvådagarsmöte som syftade till att förnya konglomeratet. SK Hynix, dess huvudsakliga vinstdrivare, och gruppens enhet för elbilsbatterier har nyligen stångats med stora förluster.

För att öka konkurrenskraften kommer SK Group att fokusera på värdekedjan för AI, som inkluderar HBM-chipp (high bandwidth memory), AI-datacenter och AI-tjänster såsom personliga AI-assistenter, rapporterar Reuters.

SK Groups ordförande Chey Tae-won betonade vikten av en "förebyggande och grundläggande förändring" under denna övergångsperiod. Vidare rapporterar Ruters att konglomeratett planerar gradvis minska antalet dotterbolag till en "hanterbar nivå", dock så var man sparsam med detaljerna om vad detta innebär.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2