Annons
Annons
© EPi Components Trade GmbH
Mönsterkort |

NCAB etablerar sig i Österrike genom att förvärv

NCAB förvärvar EPI Components Trades mönsterkortsverksamhet i Lieserbrücke, Österrike. Tidigare ägare, Christian Brugger, kommer att stanna kvar och driva verksamheten tillsammans med NCAB.

Omsättningen för den förvärvade verksamheten uppgår årligen till cirka 35 miljoner kronor, och fokus är huvudsak riktat mot industrikunder.

Bolaget har idag tre anställda utöver Christian Brugger och lönsamheten sägs ligga i linje med NCAB:s. Inköp sker framförallt från Slovenien. 

NCAB skriver i ett pressmeddelande att man räknar med synergier inom områden som leverantörer, betalningsvillkor och logistik.

–Jag är mycket glad över detta förvärv på den viktiga österrikiska marknaden. Tidigare servades österrikiska kunder från den tyska NCAB-verksamheten och i och med detta steg får vi en organisation och ledning på plats för att fullt ut fokusera på våra kunder där. Med Christian och hans team får vi också mycket mönsterkortskunskap och nya kundrelationer, säger Benjamin Klingenberg, VP NCAB Europe i pressmeddelandet.

– Jag är glad över att bli en del av NCAB-koncernen tillsammans med våra medarbetare, som har mer än 20 års erfarenhet av mönsterkortsförsäljning i Österrike. Med hela NCAB:s portfölj kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud vilket ger oss nya affärsmöjligheter och också gör det möjligt för oss att utöka våra kundrelationer, tillägger Christian Brugger.

Finansiella detaljer om förvärvet har inte offentliggjorts.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1