Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Ännu en arbetsplatsolycka på Northvolt i Skellefteå

Vid lunchtid på söndagen inträffade en ny arbetsplatsolycka på batteritillverkaren Northvolt, då en person ska ha exponerats för elektrolytånga.

Två personer fick föras till sjukhus, men fick lämna senare på söndagen efter att en undersökning visat att de mådde väl. Händelsen kommer att rapporteras till Arbetsmiljöverket. Det uppger SVT Nyheter. 

I ett pressmeddelande skriver Northvolts presschef Matti Kataja:

”Det vi vet är att det skedde utanför produktionen, i ett av våra laboratorium som vi använder för kvalitetskontroll. Personerna skulle utföra ett rutinarbete där avfall efter en kvalitetskontroll skulle hanteras, och i samband med detta blev en person under ett par sekunder exponerad för någon typ av ånga. Den andra personen blev inte exponerad, men befann sig i närheten med skyddsutrustning”.

Insatsledaren Magnus Nyberg vid räddningstjänsten i Skellefteå bekräftar för SVT Nyheter att det finns kemikalier i elektrolytångan.

Enligt Dagens Nyheter, som gått igenom dokument från Arbetsmiljöverket och polisen har det inträffat minst 26 allvarliga olyckor på Northvolts anläggningar sedan 2019. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2