Annons
Annons
© olivier26 dreamstime.com
Teknik |

Cambridge Mechatronics öppnar forskningscenter i Köpenhamn

Cambridge Mechatronics är världsledare inom teknologi för aktuatorer med minnesmetaller, SMA, Shape Memory Alloy. Nu öppnar de upp ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Köpenhamn.

Det nya centret ska stärka företagets ledarskap inom styralgoritmer, och det ska utveckla innovativa och nya differentierade produktstyrfunktioner. Det uppger företaget i ett pressmeddelande. 

Där skriver de vidare att Köpenhamnskontoret är ”strategiskt beläget för att dra nytta av Danmarks rika ingenjörshistoria, särskilt inom områden som utveckling av algoritmer för smartphones, firmware-implementation och optimering”.

Dr. Ben Brown som är CTO på Cambridge Mechatronics, säger i en kommentar: 

"Vårt beslut att expandera vår verksamhet till Köpenhamn speglar vår strategiska riktning att öka vår investering i SMA-styrning och drivkretsar. Det nya FoU-kontoret för oss närmare några av världens bästa talanger inom algoritmutveckling och firmware-implementation och tillsammans med våra befintliga och nästa generations aktuator-designs kommer vi att möta den växande efterfrågan på robust och exakt högkraftsaktivering inom smarttelefonkameramarknaden och även bortom denna."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1