Annons
Annons
© samsung
Analys |

Höjda minnespriser ger storvinst åt elektronikjätten

Sydkoreanska Samsung Electronics går som tåget. Nu rapporterar de en oväntat hög vinstprognos för andra kvartalet. Stark efterfrågan på AI-relaterade produkter och höjda minnespriser är två skäl.

Enligt nyhetskanalen CNBC nådde sydkoreanska Samsung Electronics aktiekurs i fredags sin högsta nivå sedan januari 2021 efter att bolaget offentliggjort en vinstprognos för andra kvartalet 2024 som överträffade förväntningarna. 

Samsung förväntar sig att rörelsevinsten för perioden april till juni kommer att uppgå till cirka 10,4 biljoner won (ungefär 7,54 miljarder USD), en ökning med hela 1 452 procent jämfört med samma period föregående år. 

Enligt en analytiker är den överraskande vinsten främst driven av höjda minnespriser. Efterfrågan på AI-relaterade produkter har också varit en avgörande faktor för Samsungs starka resultat. Företaget har satsat stort på generativ AI, vilket bland annat återspeglas i deras senaste smartphone, Galaxy S24 Ultra.

Trots framgångarna inom AI har Samsung dock stött på utmaningar inom produktionen av avancerade HBM-chips (high-bandwidth memory), som är viktiga för AI-kretsar. Samsung har ännu inte kvalificerat sig som leverantör av HBM-chips till Nvidia, men tester med flera partners pågår, rapporterar CNBC.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1