Annons
Annons
© Hexatronic
Teknik |

Hexatronic gör nytt förvärv inom datacenters

Svenska kabelbolaget Hexatronic stärker sitt affärsområde för datacenters, då de förvärvar delar av Endor.

Endor ägs av isländska Syn hf och är verksamt inom tjänster för datacenter, uppger Hexatronic i ett pressmeddelande. Med förvärvet tillförs Hexatronic ledande kompetens på området samt en kundbas i Island, Sverige och Tyskland. 

"Den verksamhet vi förvärvar är inriktad mot hybrida IT-lösningar för större organisationer som i dag måste hantera en ständigt växande mängd data. Det är en attraktiv del av marknaden och innebär att vi nu breddar vårt erbjudande inom Data Center med helhetslösningar, inklusive hårdvara och tjänster", säger Martin Åberg, vice VD för Hexatronic.

Mindre än fem anställda kommer att överföras till Hexatronic, när de räknar med att tillträda verksamheten under hösten. 

Data Center är ett av Hexatronics fokusområden och svarade för 14 procent av koncernens försäljning under första kvartalet i år.

Herdís Dröfn Fjeldsted, vd för Sýn hf säger i en kommentar: 

"Det är ett nöje att en så stark aktör tar över stafettpinnen när det gäller att tillhandahålla lösningar för datacenter och högpresterande datorsystem. Transaktionen påverkar främst Endors internationella verksamhet och stora inhemska kunder som använder specialiserade hyperkonvergerade lösningar. Våra lokala kunder kommer därför även fortsättningsvis att främst hanteras av Endor ehf, ett dotterbolag till Sýn hf. Vi hoppas att den här resan och det framtida samarbetet med Hexatronic ytterligare kommer att stärka vår portfölj av systemlösningar för våra värdefulla kunder".


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2