Annons
Annons
© Munters
Elektronikproduktion |

Munters lägger beslag på USA-bolag

Klimatkontrollbolaget Munters förvärvar majoritetsandelen i Automated Environments, AEI, ett USA-baserat företag som specialiserar sig på automatiserade styrsystem för fjärderfäindustrin.

Med förvärvet vill Munters utöka erbjudandet av digitala lösningar inom affärsområdet FoodTech. AEI:s hårdvara är speciellt designad för gårdar med frigående höns. 

Deras intelligenta styrsystem och mjukvara övervakar till exempel inomhusklimatet och hanterar foder- och vattenfördelning, vilket förbättrar både djurens välfärd och minskar kostnaderna för äggproduktionen, uppger Munters i ett pressmeddelande.

”Förvärvet ligger i linje med vår strategi att påskynda vår digitala resa genom att ytterligare stärka vår position inom befintliga segment. Vi lägger nu till ett styrsystem som är utformat för att förbättra effektiviteten, djurvälfärden och hållbarheten inom fjäderfäindustrin,” säger Pia Brantgärde Linder, chef för affärsområdet FoodTech på Munters.

AEI har sin bas i Renville, Minnesota och hade en nettoomsättning på 102 miljoner kronor 2023. Med förvärvet kommer Munters att ha en 80 procent andel i AEI.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1