Annons
Annons
© athom_homey
Elektronikproduktion |

LG köper nederländsk smarta hemmet-specialist

Sydkoreanska elektronikjätten LG har förvärvat 80 procent av smarta hemmet-specialisten Athom och planerar att köpa resterande 20 procent inom de närmaste tre åren.

Athom är baserat i Enschede i Nederländerna och har utvecklat en egen hub och ett operativsystem tillsammans med flaggskeppsprodukten Homey Pro, som kan ansluta till mer än 50 000 enheter. Den har stöd för olika typer av anslutningar, däribland wifi, bluetooth, Z-Wave, Matter och Thread, uppger LG i ett pressmeddelande.

De erbjuder runt 1000 applikationer för att ansluta och hantera smarta hemmet-enheter från varumärken som Philips Hue och Ikea.  

Athom kommer att fortsätta verka självständigt och behåller sitt varumärke efter förvärvet. 

Homey har en lojal kundbas med hundratusentals användare över hela Europa och finns även i Australien, Singapore, USA och Kanada. 

LG vill integrera Athoms ekosystem med sin egen Affectionate Intelligence-teknologi och kombinera sin egen smarta hemmet-teknik med Athoms öppna ekosystem och IoT-enhetsanslutningar.

Jung Ki-hyun, vice vd och chef för LG Platform Business Center säger att affären är en ”hörnsten” i deras smarta hemmet-verksamhet: 

"Genom att utnyttja synergierna mellan de två företagen kommer vi att utöka vårt öppna ekosystem och våra externa integrationstjänster, med målet att ge kunderna mer varierade och mångdimensionella upplevelser."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2