Annons
Annons
© Samsung
Analys |

Strejken på Samsung förlängs på obestämd tid

Det nationella fackförbundet för Samsung-anställda har utlyst en ny strejk som kommer att pågå under obestämd tid. Det råder delade meningar om huruvida produktionen påverkats.

Elektronikjätten Samsung, som är en av världens största tillverkare av bland annat smartphones och chip, har under det senaste året haft en konflikt med det nationella fackförbundet som representerar tiotusentals anställda. 

Efter att läget varit låst sedan januari gick 5000 anställda nyligen ut i strejk. Nu står det klart att strejken förlängs på obestämd tid. Det rapporterar TT. 

”Vi utlyser en andra strejk som kommer att fortgå på obestämd tid från 10 juli till följd av att ledningen inte visar något intresse för samtal”, säger det nationella fackförbundet för Samsung-anställda i ett uttalande. 

Detta besked kommer efter att facket i måndags inledde en tre dagars strejk som omfattade över 5000 anställda, för bättre löner och förmåner. Dessförinnan hade det i juni genomförts en protest som varade i en dag, och som var den första strejken någonsin hos Samsung. 

Det har tidigare uttryckts oro för om strejken kommer att påverka de globala leveranserna av chip och kanske leda till brist.

Samsung uppgav på onsdagen till AFP att man kommer att ”försäkra att det inte sker några störningar i produktionen”. Facket hävdar å sin sida att strejken har lett till produktionsstörningar och att dessa kommer att förvärras. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2