Annons
Annons
© inission
Elektronikproduktion |

Charlotte Jansson ny CDO på Inission

Kontraktstillverkaren Inission har utsett Charlotte Jansson till ny Chief Data Officer. Därmed ska hon ansvara för koncernens övergripande strategi för data och digitalisering.

Det uppger Inission i ett pressmeddelande. Charlotte Jansson har flera års erfarenhet inom digitalisering, datastyrning och analys, och har innehaft nyckelpositioner på företag som Ericsson, H&M och Epidemic Sound. 

I rollen som Chief Data Officer på Inission kommer hon att ansvara för att utveckla och implementera koncernens övergripande strategi för data och digitalisering. Därutöver ska hon leda arbetet med att förbättra datastyrning, säkerställa datakvalitet och driva datadrivna beslut, skriver Inission vidare. 

Charlotte Jansson säger i en kommentar:

”Data är en central tillgång som kan driva betydande affärsvärde. Som Chief Data Officer är det mitt ansvar att tillsammans med alla medarbetare maximera potentialen av våra dataresurser till förmån för affärsverksamheten, för att kunna fatta strategiska beslut och driva innovation. Vi ska också arbeta för att skapa djupare samarbeten inom koncernen och främja datadriven kultur för att identifiera nya affärsmöjligheter och öka effektivitet”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2