Annons
Annons
© Scandinova Systems
Elektronikproduktion |

ScandiNova expanderar efter ökad efterfrågan

Uppsalabolaget ScandiNova Systems har vuxit ur sina lokaler och ökar genom ett nytt hyresavtal den totala lokalytan med över 40 procent.

Som ett direkt svar på den ökade efterfrågan på ScandiNovas produkter tecknas ett nytt hyresavtal om ytterligare ungefär 1700 kvadratmeter, i en angränsande fastighet i Fyrislund i Uppsala. 

Det uppger företaget i ett pressmeddelande.

Expansionen innebär att den totala lokalytan ökar med över 40 procent. 

ScandiNova uppger vidare att inflyttningen kommer att ske i etapper med start i september 2024. Den nya lokalen kommer att rymma både produktions- och lageryta. 

"Det är mycket glädjande att vi har getts möjligheten att expandera till närliggande lokaler. Detta ger oss utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa och stödja våra kunder i att nå nya framsteg." säger Niklas Edling, vd för ScandiNova.

Edling tillägger att efterfrågan på ScandiNovas produkter ökat de senaste åren inom en mängd tillämpningar och han nämner strålbehandling av cancer, industriell röntgen, väderradar och olika forskningsapplikationer. Det är områden där företagets pulsade högspänningsaggregat och RF enheter är kritiska delsystem som bidrar till ökad prestanda, kvalitet och minskad energiförbrukning.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-2