Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexander fediachov dreamstime.com
Teknik |

Accenture gör dubbelförvärv inom chipsektorn

Det globala konsultbolaget Accenture har gjort två förvärv på kort tid inom chipsektorn.

I slutet av förra veckan meddelande Accenture att de förvärvar Cientra, ett bolag som verkar inom chipdesign och utvecklartjänster och som har globala bolag på kundlistan. Det var bara några dagar efter att de lagt beslag på Excelmax, ett indiskt bolag med liknande profil. 

Cientra har huvudkontor i New Jersey, USA och har även kontor i tyska Frankfurt samt i Bangalore, Hyderabad och New Dehli. 

De bedriver konsulttjänster inom inbyggda IOT- och applikationsspecifika integrerade kretsar, ASIC, design och verifiering med kunder inom bilindustrin, telekom och högteknologiska industrier. 

”Allt från datacenterutbyggnad till molndatabehandling, trådlösa teknologier, edge computing och spridningen av AI, driver efterfrågan på nästa generations kiselprodukter”, säger Karthik Narain, gruppchef för teknologi på Accenture, i ett pressmeddelande. 

Karthik Narain fortsätter:

”Vårt förvärv av Cientra är vårt senaste steg för att utöka våra kiselkonstruktions- och ingenjörsförmågor och det understryker vårt engagemang för att hjälpa våra kunder maximera värde och återuppfinna sig själva inom detta område”.


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1