Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Teknik |

Wärtsilä i avtal om stabil elförsörjning åt datacenter

Teknikkoncernen Wärtsilä ingår ett samarbete med brittiska energibolaget AVK-SEG för att leverera lokal kraftproduktion för datacenters.

Avtalet undertecknades i maj 2024. Det uppger Wärtsilä i ett pressmeddelande. Där konstaterar man att datacenters är avgörande för att säkerställa att företag och organisationer kan lagra, bearbeta och hantera sina data säkert och effektivt. För att kunna göra detta krävs en tillförlitlig och stabil elförsörjning. Det är detta som samarbetet ska adressera.

”Kombinerar man den 30-åriga erfarenhet som AVK har av kraftsystemdesign för datacenter med Wärtsiläs ledande expertis inom design och tillverkning av högpresterande medelhastighetsmotorer, kan vi säkerställa en tillförlitlig strömförsörjning för dessa kritiska verksamheter”, säger Kenneth Engblom, vice president Afrika & Europa på Wärtsilä Energy.

AVK ska utföra design och installation av lokal kraftproduktion, som ska användas som den primära kraftkällan för datacenter. Wärtsilä ska tillhandahålla den tekniskt anpassade utrustningen samt underhållsstöd. Huvudfokus för det kombinerade tillvägagångssättet kommer att vara den växande europeiska datacentermarknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1