Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Notes vd: Telekomsektorn ovanligt svag

Kontraktstillverkaren Notes vd Johannes Lind-Widestam säger i en intervju efter gårdagens rapport att telekomsektorn är ovanligt svag. Det är ett av skälen till att omsättningsprognosen sänks.

Som vi rapporterade i går minskade både omsättningen och resultatet för Note under andra kvartalet. Dessutom sänker kontraktstillverkaren omsättningsprognosen för helåret 2024. 

I en intervju med Dagens Industri pekar vd Johannes Lind-Widestam på både en ovanligt svag telekomsektor, ett tapp i Kina men också på sektionen grönteknik, däribland laddboxar.

”Installation av ny infrastruktur går väldigt trögt för operatörerna. Det är mycket styrt av räntorna. Telekomoperatörerna är försiktiga med investeringar i det här ränteläget, men så fort de kommer ner så kommer sektorn att släppa loss. Det borde bli en bra ”proppen ur effekt” när det händer”, säger han.

Johannes Lind-Widestam är således optimistisk inför framtiden trots att andra kvartalet var tufft. De har inte förlorat några kunder under kvartalet. Bolaget expanderar också fabrikslokalerna i Torsby med 7.000 kvadratmeter för att möta framtida tillväxt.

”Vi ser en temporär nedgång som vi är övertygande kommer förändras och vi har anpassat vår kostnadskostym”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-2