Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Munters
Teknik |

Storförvärv av Munters – köper bolag inom datacenter

Klimathanteringsbolaget Munters förvärvar Geoclima, som utvecklar energieffektiva lösningar för kylning av datacenter och som omsätter nästan en halv miljard kronor.

Det italienska bolagets nettoomsättning var 2023 ungefär 455 miljoner kronor och de har 165 anställda. Geoclima tillverkar luft- och vattenkylda kylaggregat, uppger Munters i ett pressmeddelande.  

”Genom detta strategiska förvärv påskyndar vi vår utveckling av energieffektiva lösningar för kylning av datacenter och stärker därmed vårt globala erbjudande”, säger Munters vd Klas Forsström i en kommentar.

Under onsdagsmorgonen släppte Munters även sin rapport för andra kvartalet. 

Munters redovisar en nettoomsättning på 3 791 miljoner kronor, vilket är en uppgång jämfört med 3 536 miljoner kronor samma period förra året.

Det justerade ebita-resultatet var 673 miljoner, att jämföra med 479 miljoner samma kvartal förra året. 

”Munters rapporterar en stark prestation under andra kvartalet med robust orderingång och nettoomsättning. Den justerade ebita-marginalen var på en historiskt hög nivå under kvartalet, vilket återspeglar allt arbete som gjorts under de senaste åren för att förbättra effektiviteten”, kommenterar vd Klas Forsström rapporten.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons