Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Ny svensk batterifabrik rekryterar chefer från Northvolt

Svenska Enerpoly satsar på att starta världens första megafabrik för zinkjonbatterier och har nu rekryterat två chefer från Northvolt.

De från Northvolt rekryterade cheferna är Annika Werneman, som ska vara chef för produktion samt Emelie Tillegård som ska basa över industrialisering. 

Enerpoly hoppas kunna starta batteriproduktionen i slutet av året eller i början av 2025. Planen är att bygga en anläggning med en kapacitet på 100 megawattimmar årligen. Det rapporterar motorsajten Carup. 

Det Stockholmsbaserade företaget har också nyligen förvärvat batteriproduktionen och processutveckling av nedlagda konkurrenten Nilar AB. 

Enerpolys zinkjonbatterier ska vara lämpliga för nät- eller storskalig lagring, reservkraft och säkerhetskritiska tillämpningar av energilagring, skriver Carup vidare. 

Som Evertiq tidigare skrivit är Enerpoly ett av sex projekt som fått stöd från Energimyndigheten för att kunna utveckla sin verksamhet. Argumenten för zinkjonbatterier, som uppgavs då, är att de har potential att vara kostnadseffektiva, hållbara och säkra alternativ för stationär energilagring.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1