Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lagercrantz
Teknik |

Stabilt från serieförvärvaren – ”fortsatt attraktiv marknad”

Teknikkoncernen Lagercrantz ökar både omsättning och vinst, och vd Jörgen Wigh anser att förvärvsmarknaden fortsatt är attraktiv.

Vd Jörgen Wigh beskriver marknadsläget som fortsatt stabilt och han tillägger att det ser ljust ut även på förvärvsfronten framåt. Koncernens nettoomsättning med 10 procent till 2253 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med åtta procent till 386 miljoner, med en rörelsemarginal som uppgick till 17,1 procent. 

”Kassaflödet var på en god nivå och vi noterar en fortsatt attraktiv förvärvsmarknad”, kommenterar Jörgen Wigh i rapporten.

Samtliga divisioner bidrog till resultatförbättringen, som primärt drevs av fortsatt högt värdeskapande i befintliga enheter och tillkommande resultat i nyförvärvade bolag.

Jörgen Wigh konstaterar vidare att förvärvsaktiviteten varit fortsatt hög. De senaste tolv månaderna har de integrerat åtta nya verksamheter till koncernen. Förvärvsjakten kommer att fortsätta:

”Som serieförvärvare utan exithorisont växer vi genom att förvärva och utveckla lönsamma och välskötta teknikbolag. Affärsmodellen medger att svagare konjunktur och perioder med lägre organisk tillväxt kan kompenseras med god tillväxt via förvärv.

Så sent som under gårdagen gick Lagercrantz ut med sitt senaste förvärv, av CP Global som levererar skydds- och transportväskor med hög prestanda. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-1
Annons
Annons