Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell
Elektronikproduktion |

Jätteorder till PowerCell från marinindustrin

PowerCell tecknar en order, värd 16,5 miljoner, för att leverera bränslecellssystem till en ledande europeisk marin OEM-tillverkare.

I ett pressmeddelande uppger PowerCell att de tecknat en order på fyra Marine System 225 med en effekt på 1,1 MW. Dessa ska installeras som marina kraftgeneratorer hos en ledande europeisk OEM-tillverkare av drivsystem till den marina kryssningsindustrin. 

De hållbara systemen kan drastiskt minska utsläpp och buller jämfört med traditionella system som drivs av fossila bränsle och som många kryssningsföretag använder i dag, uppger PowerCell. 

Ordervärdet är 16,5 miljoner kronor. Leverans kommer att ske under första halvåret 2025. Richard Berkling, vd för PowerCell, säger i en kommentar:

"Vi är mycket glada över detta viktiga projekt som kan minska utsläpp och buller från marina kommersiella applikationer med vårt Marine System 225. Vi möter ett starkt intresse för våra bränslecellslösningar från marinindustrin som nu ökar fokus på hållbara lösningar för att generera kraft. PowerCell har betydande leveranser till flera marina projekt i år och denna nya order är ytterligare en bekräftelse på att vi är en ledande leverantör av vätgaselektriska lösningar till detta segment."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons