Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Elektronikproduktion |

Ökad tillväxt för Sivers – som nu hoppas på 5G-affärer

Sivers Semiconductors rapporterar om en försäljningsökning på 14 procent under andra kvartalet. Dock gör bolaget fortsatt förlust. Nu hoppas Sivers på tre projekt inom 5G, som de ser stor potential i.

Sivers Semiconductors levererar integrerade kretsar och moduler för avancerade kommunikations- och sensorsystem. Målgrupperna finns inom AI-photonics, satcom och 5G/6G. 

På torsdagen rapporterar företaget om en nettoomsättning för andra kvartalet på 52,3 miljoner kronor. Det är ökning med 14 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året. 

Däremot gör bolaget fortfarande förlust. Justerad ebitda förbättrades dock med 25 procent till -12,4 miljoner kronor. 

I rapporten lyfter vd Anders Storm tre viktiga projekt inom 5G, som har en potentiell sammanlagd försäljning på ungefär en miljon enheter av 5G-produkter under de tre första produktionsåren. Starten sker 2026. I rapporten skriver Anders Storm:

"Trots ett planerat uppehåll i tillväxten under första halvåret 2024 är det mycket glädjande att vi lyckades uppnå en betydande försäljningstillväxt jämfört med samma period förra året. Denna stabilitet lägger en solid grund för ett robust helår 2024."

Storm fortsätter:

"Extra glädjande är att produktförsäljningen har vuxit avsevärt och utgör 39 procent av vår totala försäljning, vilket motsvarar 50 procent av vårt mål för 2026 på över 80 procent. De tre 5G design-wins, inklusive ett stort globalt bolag, understryker vårt ledarskap och innovation inom detta kritiska teknikområde."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons