Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© VibroSense Dynamics
Teknik |

VibroSense Dynamics får nytt patent i EU

Svenska medicinteknikbolaget VibroSense Dynamics har fått ett så kallat ”Intention To Grant” på sin patentansökan i EU vilket stärker skyddet för produkten VibroSense Meter II.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. Ett ”Intention To Grant” innebär att Europeiska patentmyndigheten har för avsikt att godkänna patentet. 

Patentet beskriver en princip för att mäta hudtemperaturen trådlöst före och under en undersökning vilket säkerställer mätkvaliten.

I Sverige godkändes patentet i november 2020. Det har även godkänts i Kina. Efter beskedet om att patentet kommer att godkännas i EU inleds en process för nationella ansökningar inom hela EU. Bolaget har även en aktiv ansökan på det aktuella patentet i USA.

”Vi har valt att skydda vår produkt VibroSense Meter II på flera nivåer. Den högsta nivån utgörs av patent och design där strategin är att förhindra intrång på väsentliga funktioner för instrumentets mätprincip. På lägre nivåer har skydden utformats i form av krypterade algoritmer i mjukvaran vilket tillsammans med patenten ger produkten ett starkt skydd. Ett nytt patent för att skydda vår kontinuerliga temperaturmätning stärker skyddet av vår produkt ytterligare”, säger Toni Speidel, cto VibroSense Dynamics AB.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-2