Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© samsung
Elektronikproduktion |

Samsung förvärvar brittiskt kunskapsgrafsföretag

Samsung Electronics har ingått avtal om att köpa Oxford Semantic Technologies. Syftet är att påskynda utvecklingen av inbyggd AI i deras smartphones och hushållsapparater.

Oxford Semantic är mest känt för sin produkt RDFox, en AI-centrerad motor som används av sektorer som finans, tillverkning och e-handel i Europa och Nordamerika. RDFox använder kunskapsgrafteknologi, som speglar mänskligt resonerande genom att lagra information som ett sammanhängande nätverk av relaterade begrepp.

Samsung har samarbetat med Oxford Semantic sedan 2018 och är en befintlig investerare i startupen. Med detta förvärv kommer de att kunna integrera avancerade kärnmotorer för personliga kunskapsgrafer i sina tjänster och appar, och därigenom skapa mer personliga användarupplevelser.

I ett pressmeddelande säger Peter Crocker, vd för Oxford Semantic Technologies: 

”Genom att integrera Samsungs expertis inom användarupplevelse och data med vår avancerade kunskapsgraf- och resonerande teknologi, kommer vi att kunna erbjuda Samsungs kunder ännu mer sofistikerad personalisering. Att utveckla RDFox med Samsung, och att vara en del av den större gruppen, kommer dessutom ge alla våra kunder en ännu bättre produkt, tjänst och support”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons