Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB får kontrakt att elektrifiera USA:s största färjesystem

Teknikkoncernen ABB har tagit hem ett kontrakt som totalleverantör av framdrivningssystem från Washington State Ferries, till fem nya elhybridfartyg.

Washington State Ferries är USA:s största färjesystem. Elhybridsfartygen tar 1500 passagare och 160 fordon, och spelar en central roll i bolagets plan för elektrifiering av färjor. Projektet utgör därmed en betydande milstolpe för utvecklingen av hållbara sjötransporter i USA och andra länder, där ABB spelar en viktig roll i utvecklingen och leveransen av de fem nybyggda fartygen.

Detta uppger ABB i ett pressmeddelande. 

ABB ska tillhandahålla omfattande elhybridframdrivningssystem, som innefattar kraftdistributionslösningen Onboard DC Grid, energilagring, avancerad energihantering och integrerad automation av marina tillämpningar.

”Vi är glada att ha valts ut av Washington State Ferries som totalleverantör av framdrivningssystem för de nya elhybridfärjorna som tar 160 fordon”, säger Drew Orvieto, säljchef för Marine Systems i USA på ABB Marine & Ports. 

Orvieto fortsätter:

”Samarbetet lyfter fram vår gemensamma vision för hållbarhet och vårt engagemang att ligga i framkant med avancerade tekniker som driver branschen framåt. Vi ser fram emot att stötta WSF i deras mål att tillhandahålla renare och effektivare färjetrafik till de samhällen där de verkar.”
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-1
Annons
Annons