Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB Group
Elektronikproduktion |

NCAB: ”Svag konjunktur och avvaktande efterfrågan”

Mönsterkortleverantören NCAB rapporterar om ett lägre resultat och lägre omsättning än väntat under det andra kvartalet. Särskilt i Tyskland var tillväxten sämre än väntat.

Mönsterkortleverantören NCAB rapporterar om ett rörelseresultat för andra kvartalet på 120 miljoner kronor. Det är en minskning från motsvarande period förra året, då siffran var 168 miljoner. Marknaden hade förväntat sig ett resultat på 157 miljoner kronor. 

Även omsättningen kom in lägre än jämförelseperioden förra året. Nu landade den på 935 miljoner kronor, en nedgång från 1 058 miljoner kronor. Den förväntade omsättningen var 1 020 miljoner kronor. Rörelsemarginalen sjönk till 12,9 procent från 15,9 procent.  

Däremot ökade orderingången med 1 procent jämfört med andra kvartalet förra året till 938 Mkr.

Vd Peter Kruk kommenterar resultaten i rapporten: 

”Kvartalet har kännetecknats av en svag konjunktur med avvaktande efterfrågan, där tillväxten i Tyskland utvecklats sämre än förväntat. Orderingången var fortfarande delvis påverkad av lageravvecklingar. Marknaden var dock ljusare i Nordamerika och Asien samt i viss mån i Norden”.

Bland ljuspunkterna under perioden lyfter Peter Kruk de förvärv som gjorts:

”Efter en period där vi haft begränsade möjligheter till organisk utveckling känns det lovande att vi de senaste veckorna kunnat gå i mål med tre av våra pågående förvärvsdiskussioner. Förvärven av ICOM i Schweiz, EPI i Österrike och DVS i Italien kommer, förutom att bidra med en årlig omsättning på ca 300 miljoner kronor, även stärka vår position ytterligare i Europa. Med förvärven i Schweiz och Österrike etablerar vi en tydlig lokal närvaro på dessa industriella marknader. Det ger oss en utökad kundbas av krävande kunder och en plattform för ytterligare organisk tillväxt”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons