Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Elektronikproduktion |

NCAB om Italien-förvärvet: ”Ett viktigt tillskott”

Mönsterkorttillverkaren NCAB betalar initialt 200 miljoner kronor för italienska DVS Global, som är inriktat på italienska kunder inom tillverknings- och fordonsindustri.

NCAB, som precis rapporterade för sitt andra kvartal, offentliggör också ett stort förvärv i Italien. Det uppköpta DVS Global har huvudkontor i Bassano del Grappa, Italien samt kontor i Schweiz, Hongkong och Kina. Årsomsättningen för PCB-divisionen uppgick 2023 till 230 miljoner kronor och har 31 anställda. 

Det NCAB förvärvar är just PCB-divisionen medan de tidigare ägarna ska fokusera på den kvarvarande divisionen Teknokit. 

Det uppger NCAB i ett pressmeddelande. 

Där framkommer vidare att förvärvet väntas vara vinstgenerande för NCAB 2025, och synergier väntas uppstå inom områden som leverantörer betalningsvillkor och logistik. Det kommer även stärka NCAB i Italien. 

Köpeskillingen uppgår till 200 miljoner kronor med ett möjligt tillägg om maximalt 45 miljoner kronor. 

Peter Kruk, VD för NCAB Group säger i en kommentar: 

”DVS är ett viktigt tillskott till NCAB Italien. Affärsidén liknar NCAB och företaget har ett gott rykte och en stark marknadsposition, beläget nära områden med hög densitet av elektronikindustrier i Lombardiet och Veneto. Att lägga till DVS till våra befintliga verksamheter i Italien, inklusive förvärvet av Prevent 2021 och BBC 2022, gör NCAB till en stor aktör på PCB-marknaden i Italien”.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-1
Annons
Annons