Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

Orderingången på ”historiskt hög nivå” för MilDef

En högre aktivitetsnivå är tillbaka i MilDefs orderböcker, efter en dämpad start på året, uppger företagets vd Daniel Ljunggren i senaste kvartalsrapporten.

MilDef levererar ruggad IT till försvar och säkerhet samt statliga och kritiska infrastruktursektorer.

Nettoomsättningen för MilDef ökade med fyra procent till 302 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 34,1 miljoner kronor, att jämföra med 33,6 miljoner. 

Orderingången ökade med 43 procent till 407 miljoner kronor. Vd Daniel Ljunggren skriver i rapporten att orderingången är på ”en historiskt hög nivå”.

”I enlighet med våra förväntningar var starten på 2024 dämpad, men i det andra kvartalet var den högre aktivitetsnivån tillbaka i våra orderböcker. Orderingången i kvartalet uppgick till 407 miljoner kronor (286), en ökning om 43 procent. Även om volatiliteten mellan perioder kommer att kvarstå framåt så avspeglar kvartalets orderingång en allt större efterfrågan på marknaden. 

Ljunggren fortsätter:

”Omsättningen uppgick till 302 miljoner kronor (289), motsvarande en organisk tillväxt om fyra procent, vilket jag ser som ett styrkebesked utifrån de starka jämförelsesiffrorna. Den organiska tillväxten samma kvartal föregående år uppgick till 104 procent, vilket tog oss till en nivå som vi nu alltså klarar av att bibehålla”.

I rapporten tar MilDef upp en del av de affärer som vunnits under andra kvartalet: Dotterbolaget Handheld har vunnit en affär om teknik för nanodrönare värd 69 miljoner kronor, med en global försvarskoncern baserad i USA.

De har även vunnit tilläggsaffärer från BAE Systems Bofors värda 52 miljoner kronor, bland annat gällande stryktålig hårdvara till artillerisystemet Archer. En tredje affär de tar upp gäller ett strategiskt hårdvarukontrakt i Estland. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons