Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Northvolt-höjdaren: ”Står i ett avgörande”

I en intervju med Ekot säger Alexander Hartman, finanschef på Northvolt, att det är en avgörande tid för elbilsindustrin i Europa – men han ser en tydlig plats för Northvolt i den.

Alexander Hartman har varit finanschef på batteritillverkaren Northvolt sedan 2016 men kommer inom kort att gå på en ny roll som transformationschef på bolaget. I en intervju med Ekot säger Hartman:

”Nu står vi i ett avgörande för den här industrin i Europa, med stor konkurrens från Asien, både på batteri- och elbilssidan. Samtidigt som vi ser vikten av att ha den här industrin i Europa och vi ser en tydlig plats för Northvolt i den”. 

Angående de produktionsproblem som drabbat Northvolt säger han:

”Det har tagit lite längre tid än vi tänkt, men vi ser också att det går i rätt riktning”, säger Hartman i intervjun. 

Ekot: Är du orolig ur ett ekonomiskt perspektiv med tanke på att ni inte har kunnat öka produktionen på det sätt som var tänkt?

”Det är klart att vi ser över våra risker hela tiden och det är viktigt att vi fortsätter göra framsteg i produktionen”. 

Den tyska biljätten BMW drog nyligen tillbaka en order värd över 20 miljarder kronor, men Hartman ser ingen risk att fler kunder gör samma sak framöver.

”Nej, i detta läget ser vi fortsatt bra samarbete med våra kunder och stor efterfrågan”, säger Alexander Hartman. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-16 08:23 V23.1.26-1