Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK Hynix
Komponenter |

Högsta vinsten på sex år för minnestillverkaren

Sydkoreanska SK Hynix rapporterar om sin högsta kvartalsvinst sedan 2018, som en följd av stark efterfrågan på deras hbm-minnen som används i generativa AI-chip.

SK Hynix rapporterade nu om en rörelsevinst på 5,47 biljoner won, motsvarande 3,96 miljarder dollar under perioden april-juni, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Under ett konferenssamtal i samband med rapporten sade  Kim Kyu Hyun, chef för DRAM-marknadsföring på SK Hynix:

"Efterfrågan på AI fortsätter att växa över förväntningarna... Vi förväntar oss att nästa års HBM-leveranser kommer att mer än fördubblas jämfört med i år".

HBM, High Bandwidth Memory, är snabba och högpresterande DRAM-minnen. Efterfrågan på dessa har stigit kraftigt som en följd av AI-boomen. I mars började SK Hynix massproducera femte generationens HBM-chip – kallade HBM3E – med initiala leveranser till GPU-jätten Nvidia.

SK Hynix är huvudleverantör av de här komponenterna till Nvidia tillsammans med Samsung och amerikanska Micron. Nvidia äger 80 procent av AI-chipmarknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-2
Annons
Annons