Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vinnstock dreamstime.com
Teknik |

Avmattande marknad för Hexagon

Mätteknikkoncernen Hexagon rapporterar om nolltillväxt under andra kvartalet. Vd Paolo Guglielmin talar om en svag utveckling viktiga slutmarknader.

Hexagon hade ingen organisk tillväxt under andra kvartalet. Nettoomsättningen minskade med -1 procent till 1353,4 miljoner euro. Det justerade rörelseresultatet ökade med en procent till 399,5 miljoner euro. 

I rapporten konstaterar Hexagon att de sett en avmattning på viktiga slutmarknader, med en svag efterfrågan inom fordon och maskinbearbetning i Europa och Kina samt en global nedgång inom byggsektorn. 

Vd Paolo Guglielmini säger i en kommentar till rapporten:

“Trots den svagare utvecklingen på några av våra viktiga slutmarknader har det andra kvartalet visat styrkan i våra interna effektiviseringar. Ett starkt arbete med innovation, stegvisa verksamhetsförbättringar samt kostnads- och rörelsekapitalhantering genererade en god ökning av de återkommande intäkterna, en rekordhög bruttomarginal, stark rörelsemarginal och en solid kassagenerering”. 

Paolo Guglielmini fortsätter:

”Tidiga indikatorer tyder på att marknadsläget, särskilt utmaningarna på bygg- och fordonsmarknaderna, kommer att vara fortsatt svår under tredje kvartalet. Trots detta kommer vårt fortsatta fokus på innovation och effektivisering av verksamheten att stödja den justerade rörelsemarginalen. Vi är fortsatt övertygade om att Hexagons marknads- och konkurrensposition gör att vi är väl positionerade för god tillväxt när makromiljön förbättras.”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-1
Annons
Annons