Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Audi
Elektronikproduktion |

Begagnatmarknaden för elbilar allt hetare

Medan nyförsäljningen av elbilar saktar in har begagnatmarknaden blivit hetare. Elektrifieringen kom igång ordentligt för fem sex år sedan – och det är det som kommit ut på begagnatmarknaden nu.

Det har varit en utmanande period för bilmarknaden, vad gäller nya bilar till privatpersoner, senaste året. Särskilt tufft har det varit för elbilarna. Enligt analysföretaget Vrooms färska siffror för juni i år var antalet nyregistrerade bilar 10 procent färre än samma period förra året. För elbilar var siffran 16 procent lägre. 

Men hos begagnatåterförsäljare går elektrifierade bilar som tåget, konstaterar Dagens Industri, som gjort ett nedslag på marknaden. 

När bilförmedlingen Kvdbil nyligen släppte årets andra kvartalsrapport för begagnatförsäljningen visade den de bästa siffrorna sedan år 2022. Totalt såldes 326 814 såldes begagnade bilar, en ökning på över 3 procent mot året innan – och det är elektrifierade bilar, och särskilt laddhybrider, som driver på uppgången. 

”För fem-sex år sedan kom elektrifieringen igång ordentligt och det är det som kommer ut på begagnatmarknaden nu”, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil till Di.

Odsbergs säger vidare:

”De elektrifierade bilar som vi får in omsätter vi, så behovet och efterfrågan finns. Men till rätt pris”, säger han.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-08-26 16:34 V23.0.9-1
Annons
Annons