Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon Technologies
Komponenter |

Infineon öppnar storfabrik i Malaysia

Infineon Technologies har inlett den första fasen av sin nya anläggning i Malaysia, som ska bli världens största fabrik för krafthalvledare tillverkade på 200-millimeters kiselkarbidskivor.

Den första fasen av Infineon Technologies fabrik i Malaysia innebär en investering på två miljarder euro, och kommer att producera gallium nitride epitaxy (GaN). 

Infineons fabrik väntas alstra 900 arbetstillfällen under sin första fas. De högeffektiva halvledarna börjar produceras under fas två – en investering på fem miljarder euro som väntas öka antalet nya jobbtillfällen till sammanlagt 4 000.

”Nya generationer av krafthalvledare baserade på innovativ teknologi såsom kiselkarbid är ett måste för att vi ska kunna minska koldioxidutsläppen och skydda klimatet. Vår teknik ökar energieffektiviteten inom breda tillämpningar såsom i elbilar, sol- och vindkraft samt AI-datasystem.” säger Jochen Hanebeck, chef på Infineon Technologies AG.

SiC-halvledare är revolutionerande i och med deras förmåga att växla elektricitet mer effektivt, samtidig som de möjliggör en mindre design. De nya halvledarna ökar även effektiviteten i elbilar, snabbladdningsstationer, tåg, förnybara energisystem och datacentrum för AI.
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-2
Annons
Annons