Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© melpomenem dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Miljoninvestering i Polar Light Technologies

Det svenska microLED-företaget Polar Light Technologies meddelar att de fått nya investeringar från Almi Invest, Butterfly Ventures och STOAF. Beloppet uppskattas ligga på 12,3 miljoner kronor. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

De nya investeringarna väntas accelerera företagets utveckling av microLED-teknik. 

“Det är ett nöje att välkomna Almi Invest och Butterfly Venture som nya investerare. Deras expertis kommer att bredda möjligheterna för företaget under forskningens sista steg, och underlätta kommersialiseringen.” säger Polar Light Technologies VD Oskar Fajerson.

Enligt företaget är dagens produktionsmetoder för LED-teknik ojämn, med flera defekter och dålig effektivitet. Polar Light Technologies säger sig ha utvecklat ett sätt att tillverka microLEDs i små pyramider med hjälp av kontrollerad kristalltillväxt, där atomerna sätts lager på lager. Företaget har sina rötter i forskning från professor Per-Olof Holtz och hans team på Lindköpings Universitet. 

”Polar Light Technologies är ett faschinerande deep-tech-företag inom halvledarindustrin i Östergötland, och vi är upprymda över att bli en del av deras resa.” säger Pär Carlshamre, Investment Manager på Almi Invest.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-2
Annons
Annons