Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© david coleman dreamstime.com
Teknik |

Chromecast fasas ut av Google

Googles streaming-enhet Chromecast viker in hovarna och tackar för sig. Efter elva år och 100 miljoner sålda enheter vill Google rita om formatet. Det framgår i ett pressmeddelande från företaget.

Tidigare i augusti gick Google ut med sitt beslut att helt upphöra med produktionen av Chromecast-enheter. Orsaken uppges vara att företaget vill utveckla kategorin smart-TV-streaming-enheter, och anpassa den till den nya eran av AI, underhållning och ”smart homes”. Man lovar dock att fortsätta uppdatera existerande enheter, och försäljningen fortsätter så länge lagren räcker.

I juli 2023 fastslog en amerikansk domstol att Chromecast inkräktar på ett patent ägt av Touchstream Technologies, och tvingade Google att betala 338,7 miljoner dollar i skadestånd. Huruvida denna smäll på fingrarna bidrog till Googles beslut att avveckla Chromecast är ännu oklart.

I sin avtackning av produktlinjen presenterar Google en lista över Chromecasts sju mest minnesvärda ögonblick, och går igenom produktens utveckling från lanseringen 2013 ända till släppet av "Chromecast med Google TV" 2022. Patentstriden 2023 bedömdes dock inte vara tillräckligt minnesvärd för att kvala in på listan.

I samband med rapporteringen om Chromecasts utfasning introducerade Google "Google TV Streamer", vilken beskrivs som en mer premium-inriktad enhet gjord för en ny era av underhållning och "smart-home-needs".


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-2
Annons
Annons