Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Elektronikproduktion |

Infineon i dyr förlikning med Qimonda

Infineon Technologies AG ingår i en förlikning med Qimonda AG – betalar 753,5 miljoner euro till målsägande, skriver Reuters.

Efter en utdragen rättsprocess lägger sig nu Infineon platt, och betalar förlikningsbeloppet på 753,5 miljoner euro, motsvarande 837,5 miljoner dollar. Infineon uppger själva att beloppet är tillräckligt omfattande för att ha en kännbar inverkan på företagets ekonomi.

“Som ett resultat av betalningarna ska Infineon använda provisionerna som åsidosatts för den rättsliga dispyten. De överstigande beloppen kommer att ha en negativ inverkan på omsättningen och kontantflödet från avvecklade verksamheter,” meddelar Infineon i ett pressmeddelande.

Qimondas administratör stämde 2010 Infineon på beloppet 3,35 miljarder euro, yrkande på att företaget hade överfört verksamhet till Qimonda för ockerpriser. Qimonda förgrenades från Infineon 2006 men kollapsade 2009 efter att priserna på chipp kraschat. Företaget tvingades ansöka om konkurs efter misslyckade förhandlingar med Infineon angående ett stödpaket.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-1
Annons
Annons