Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB och EVE tecknar avtal om hållbar batteritillverkning

ABB har undertecknat en avsiktsförklaring med kinesika batteritillverkaren EVE Energy, för att stödja utvecklingen av nya, hållbara litiumbatterifabriker över hela världen.

Företagen kommer att arbeta tillsammans för att förbättra batteriproduktion och dess säkerhetsstandard, och leverera energieffektiva lösningar i linje med efterfrågan på litiumbatterier.

Avtalet bygger på EVE:s ambitioner att förbättra effektiviteten, uppfylla tidslinjer och förbättra den totala produktiviteten och lönsamheten inom tillverkningsindustrin för litiumjonbatterier. 

"Vårt samarbete med ABB kommer att vara ovärderligt för det här projektet och förbättra effektiviteten och säkerheten i våra nya batterifabriker", säger Steven Chen, senior vice president för EVE Energy och vd för EVE Energy Storage. "Vi ser fram emot att arbeta med ABB för att designa och implementera lösningar för optimerad batteritillverkning och bidra till det pågående arbetet mot hållbar energiproduktion."

ABB kommer att stödja EVE i design och operativ effektivitet i nya anläggningar för att batterier snabbt ska nå ut till marknaden.

"Att säkerställa en stabil och tillförlitlig tillgång av batterier är en av våra viktigaste utmaningar vi står inför idag", säger Staffan Södergård, global business unit manager för battery manufacturing, ABB Process Industries. "Att utöka den globala kapaciteten att tillverka högkvalitativa litiumbatterier är en avgörande del av denna energiomställning. EVE inser inte bara detta utan har också tagit sig an möjligheten att optimera och effektivisera verksamheten i de nya anläggningarna. Med vår branschexpertis kommer ABB att hjälpa EVE att möta växande krav på ett kostnadseffektivt och ändamålsenligt sätt."

ABB ska även assistera EVE under nyöppnandet av fabriker under de kommande åren, och samarbeta med sina projektteam i design och konstruktion. Enligt avsiktsförklaringen kommer de två företagen också att samarbeta inom forskning och utveckling (FoU) och utforska leveransen av bland annat battericeller och moduler till ABB.

EVE har mer än 23 års erfarenhet inom litiumbatterier, och deras produktportfölj omfattar primära litiumbatterier, små litiumjonbatterier, kraftbatterier och energilagringsbatterier. EVE bygger just nu sin första europeiska fabrik i Ungern, har ytterligare planer på att utöka sin befintliga närvaro i Kina och USA.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-10-21 09:27 V23.1.27-2