Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Arise säljer batteriprojektet Pajkölen

Arise AB har ingått avtal med Flower Infrastructure Technologies AB om att sälja batteriprojektet Pajkölen med en kapacitet om 40 MW.

Affären omfattar samtliga aktier i Pajkölen BESS AB som äger rättigheterna till projektet. Köpeskillingen kan maximalt komma att uppgå till cirka 30 miljoner kronor, varav cirka 15 miljoner erhålls vid tillträdet och resterande del vid färdigställd nätanslutning. 

”Vi är väldigt glada att kunna avyttra vårt första batteriprojekt och därigenom påvisa de värden som finns i vår projektportfölj. Vi har ett ökande antal batteriprojekt i flera av våra marknader med fördelen att de går snabbt att realisera. Vi ska komma ihåg att Pajkölen tills nyligen varit ett projekt i tidig fas där vi framgångsrikt accelererat projektet till denna transaktion, under kort tid och med låg kapitalinsats, säger Per-Erik Eriksson, vd för Arise”.

Tillträdet förväntas ske under fjärde kvartalet 2024, och nätanslutningen förväntas vara färdigställd under första halvåret 2025. Projektet är beläget i vindkraftparken Kölvallen i Ljusdals kommun och kommer att ansluta till samma station. Arise säljer projekträttigheterna till Pajkölen och kommer inte att ansvara för projektledning under byggnationen eller förvaltning av Pajkölen efter driftsättningen.

”Pajkölen passar väl in i Flowers strategi och bekräftar vår position som ledande inom flexibilitet med gedigen erfarenhet från alla faser, från projektering till optimering. Projektet breddar vårt erbjudande inom ren och pålitlig el till fler kunder. Vi är glada och stolta över att fortsätta driva energiomställningen och balansera det förnyelsebara elsystemet”, säger John Diklev, vd för Flower. 

Arise är ett företag inom grön energi som prospekterar, bygger, säljer och förvaltar förnybar elproduktion. 


Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-2
Annons
Annons