Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion
Elektronikproduktion |

Clean Motion och Mitsubishi skriver avsiktsförklaring

Clean Motion har tecknat en avsiktsförklaring med Mitsubishi Fuso Truck Europe (MFTE), om potentialen för storskalig tillverkning av Clean Motions solladdade Evig i Portugal.

Samarbetet fokuserar på att förstå tillverkningsprocessen och komponentflöden, med målet att etablera tillverkning av Evig närmare den snabbt växande globala marknaden för uthålliga stadstransporter.

Clean Motion AB meddelar att en Avsiktsförklaring har tecknats med Mitsubishi Fuso Truck Europe, som ingår i Daimler Truck Group. Avsikten är att utvärdera förutsättningarna för storskalig uppdragstillverkning av Clean Motions solladdade EVIG. Utöver fordonsproduktion omfattas även potentiell lokal anskaffning och tillverkning av komponenter.

”Genom att samarbeta med en av fordonsindustrins mest respekterade tillverkare vill vi visa att EVIGs unika solladdade teknik och smarta konstruktion inte bara möter kraven som ställs vid storskalig produktion, utan också är ett mer uthålligt och innovativt svar på det snabbt ökande globala behovet av ren stadsmobilitet", säger Ulf Rask, vd för Clean Motion

Inom ramen för Avsiktsförklaringen kommer MFTE även undersöka sammansättning av fordon, kvalitetsstyrning och logistikoptimering. Samarbetet kommer att fokusera på en heltäckande affärsmodell för storskalig produktion av Evig. Enligt Clean Motion är avsiktsförklaringen ett strategiskt steg som positionerar företaget som en leverantör i framkant av elektrifieringen av transportmarknaden. 

"Med kapacitet för storskalig tillverkning nära vår huvudmarknad kan vi delta i mycket stora upphandlingar utan volymbegränsningar och får unika förutsättningar att leverera kostnadseffektiva, miljövänliga transportlösningar till områden där efterfrågan på elfordon växer mycket snabbt”, tillägger Ulf Rask.

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer hållbara fordon för städer. Fordonen är baserade på energi- och resurseffektivitet för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet laddad med solenergi, och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-1