Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pricer AB
Elektronikproduktion |

Pricer deltar i miljöprojektet Select

Den svenska tillverkaren av digitala etiketter Pricer AB, medverkar i projektet Select (Sustainable Electronics for Energy Harvesting Applications) med målet att minska branschens miljöpåverkan.

Som partner i Select-projektet fokuserar teknikföretaget Pricer på utvecklingen av batterilösa elektroniska hyllkantsetiketter. Etiketterna kommer inte att drivas med vanliga batterier, utan designas för att kunna använda energi från tillgängligt inomhusljus. Utvecklingen kommer enligt Pricer att bidra till en mer hållbar detaljhandel, minska behovet av batteribyten och minimera elektroniskt avfall. 

"Vi är oerhört glada över att vara en del av Select-projektet och få samarbeta med några av de främsta innovativa företagen inom det här området. Projektet är ett viktigt steg framåt i vårt arbete med att utveckla hållbara, energieffektiva lösningar för våra kunder. Vi är övertygade om att den utveckling som sker i projektet kommer att få en positiv inverkan på lång sikt på både miljön och detaljhandeln", säger Chris Chalkitis, Chief Digital Officer på Pricer.

I projektet samarbetar aktörer från hela Europa för att utveckla en skalbar plattform för teknik för utvinning av energi, så kallad energy harvesting, med målet att minska miljöpåverkan från elektronikkomponenter. Fokus ligger också på att integrera teknologier såsom mikrokontroller med mycket låg strömförbrukning, solceller, miljövänliga superkondensatorer och biologiskt nedbrytbara PCB-laminat. 

Målet är att skapa en flexibel plattform för en rad olika små elektronikkomponenter. Först ut är Pricers digitala etiketter och nästa generations fjärrkontroller från 4MOD Technology.

Om Pricer

Pricer grundades i Sverige 1991, och är idag ett globalt teknikföretag inom marknaden för digitala butikslösningar. Genom digitala prisetiketter, teknik såsom optisk trådlös kommunikation och AI vill Pricer gynna kommunikation och effektivitet i butik. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-1