Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ovzon
Elektronikproduktion |

Ovzon får tilläggsorder från USA:s försvar

Det amerikanska försvaret utökar portföljen av svenska Ovzons mobila satellitterminaler med på bolagets mobila Ovzon T6. Ordervärdet uppgår till 0,3 miljoner dollar, motsvarande 3 miljoner kronor.

Ovzons erbjuder uppkoppling för kunder med kritiska uppdrag och höga krav på prestanda, mobilitet och resiliens, såsom försvar, nationell säkerhet och offentlig säkerhet. 

Företaget har arbetat nära USA:s försvar som SATCOM-as-a-Service-leverantör i över ett decennium. Ordern innebär en utökning av deras redan omfattande portfölj av terminaler.

“Vi är mycket nöjda över att denna viktiga kund väljer att ytterligare utöka sin redan gedigna portfölj av Ovzons mobila satellitterminaler. Det amerikanska försvarets fortsatta investeringar i och förtroende för Ovzon SATCOM-as-a-Service bekräftar att vårt fokus på prestanda, mobilitet och resiliens är rätt för kunder med kritiska uppdrag”, säger Ovzons VD Per Norén.

Tidigare i år blev USA:s försvar den första kunden att beställa Ovzon T7, den första mobila satellitterminalen som är optimerad för den nya Ovzon 3-satelliten och dess On-Board-Processor.

Om Ovzon

Ovzon erbjuder integrerade mobila satellitkommunikationstjänster, SATCOM-as-a-Service. Tjänsterna inkluderar satellitnät, mobila satellitterminaler, gatewaytjänster och dedikerad kundsupport. 

Den 5 juli 2024 inleddes kommersiell service på Ovzons egenutvecklade geostationära satellit Ovzon 3. Företaget grundades 2006 och har kontor i Stockholm, Herndon, VA och Tampa, FL i USA. Ovzon är börsnoterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-1