Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Teknik |

Nokia Bell Labs och e& tecknar AI-avtal

Nokia Bell Labs och bolaget e& från Förenade arabemiraten offentliggör sitt FoU-samarbete, som bland annat ska utveckla AI-tekniken inom industrin.

Nokias forskningsavdelning Nokia Bell Labs har tillsammans med teknikgruppen e& tecknat ett årslångt icke-bindande avtal beträffande forskning och utveckling inom AI för den industriella sektorn.

”Genom att tillsammans utveckla tillämpningar och användningsområden som tar tillvara på vår expertis inom ansvarsfull AI, mjukvara och datasystem ska vi accelerera den digitala omvandlingen som alstrar ny teknologi för en säkrare och mer produktiv hållbar framtid. Vi ser fram emot att gemensamt skapa banbrytande lösningar som kan öppna upp nya affärsmöjligheter för industriell verksamhet i Mellanöstern och bredare områden”, säger Thierry E. Klein, vd för Bell Labs Solutions Research på Nokia.

Målet med samarbetet är att utveckla ansvarsfulla AI-lösningar för hållbara projekt och industriell automatisering, och därigenom öka takten på innovativa koncept. Företaget e& är verksamt inom AI och generativ AI i Förenade arabemiraten, samt 33 andra marknader.  

”Fast vi inser den enorma potentialen hos AI, så är det lika viktigt att bygga ett starkt skyddsnät för att säkra dess ansvarsfulla utveckling och implementering. Detta blir grundstenen i vårt samarbete med Nokia Bell Labs, då vi båda utforskar potentialen av AI i pådrivandet av hållbar industriell automatisering”, säger Dena Almansoori, gruppchef för e&.

Avtalet inkluderar undersökningen av möjliga samarbeten inom industri, universitet och forskningscentrum. Båda organisationer ämnar utveckla innovativa AI-lösningar som går i linje med en övergripande vision för industriell automatisering och digitalisering.

 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-30 07:16 V23.1.18-2